Tenniseikon dømt til to års fengsel for økonomisk kriminalitet

Foto: Arantxa Sánchez Vicario / Gettyimages

Den tidligere spanske tennisstjernen er blitt dømt til to års betinget fengsel for å ha begått økonomisk kriminalitet.

Den spanske Arantxa Sánchez Vicario, som har en strålende karriere som tennisspiller bak seg, er blitt dømt til en fengselsstraff. Det er snakk om to års ubetinget fengsel, da hun er funnet skyldig i økonomisk kriminalitet og skatteunndragelse.

Dette skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Hennes eksmann er også en del av saken, og det er en mulighet for at han faktisk kan ende opp bak murene. Han står til å bli dømt til tre år og tre måneders fengsel, men dommen er ikke endelig, og den kan derfor fortsatt ankes.

Arantxa Sánchez Vicario har sammen med sin eksmann gjort seg skyldig i å forfalske dokumenter og tilbakeholde eiendeler med det formål å unngå å betale av på en gjeld til en bank i Luxembourg.

Ifølge den svenske avisen beløper denne gjelden seg til det som tilsvarer 45 millioner danske kroner.

Rettsaken har pågått siden september i fjor, men det er først denne uken at det er falt dom. Her er det blitt konkludert med at det tidligere paret brukte opp formuen sin slik at de ikke skulle betale den store gjelden til banken.

Angivelig var dette lånet tatt opp med hensikt å betale en bot på 45 millioner kroner. Selv om den tidligere tennisspilleren har vært en del av saken, har hun fraskrevet seg alt ansvar. I stedet har hun lagt skylden på sin eksmann.

“Jeg gjorde det han sa til meg. Jeg var tennisspiller. Jeg hadde ingen kunnskap om økonomi og ledelse. Jeg stolte på ham,” sa hun ifølge Aftonbladet.

Arantxa Sánchez Vicario har inngått en avtale med sakens anklagere som gjør at hun ikke trenger å gå i fengsel. Derfor er hun dømt til en ubetinget straff, men det er ikke sikkert at hennes eksmann er like heldig.

fredag 19. januar