Kjørte for Visma i 9 år: Nå skal han hjelpe Jakobsen

Foto: Timo Roosen / GettyImages

Han har vært en del av Visma – Lease a Bike i ni år, men nå søker han nye eventyr. Derfor har han signert en treårig avtale med dsm-firmenich.

Timo Roosen har bestemt seg for å ta farvel med Visma – Lease a Bike. I stedet har han startet et nytt kapittel i sin karriere.

I hele ni sesonger har han vært en del av det nederlandske laget, men nå er det slutt. I denne perioden ble det fire seire for Roosen, hvorav den største var hans triumf i det nederlandske mesterskapet i 2021.

De siste årene har han vært en del av lagets klassikergruppe, hvor han i stor grad har fungert som hjelper for Wout van Aert. Her har han spilt en stor rolle i å hjelpe belgieren.

Men fra denne sesongen kan den 31 år gamle Roosen se frem til en ny rolle.

“Det er til Fabio i spurgetoget jeg skal hjelpe. Jeg trenger ikke å kjøre for meg selv lenger. Jeg ser virkelig denne nye rollen som en utfordring,” sier Roosen til WielerFlits.

Konkret skal han være siste mann i lagets leadout. Det er en rolle som han selv beskriver som ‘posisjonsgiveren’.

“Vi har nå gitt den rollen et navn, som gjør det litt lettere å kommunisere for alle. Det er vanskelig å bestemme hvor langt fra mål dette ideelt sett vil være. Det beste ville selvfølgelig være hvis vi kunne kjøre leadout fra rundt to hundre meter fra mål,” sier han.

Det betyr også at han kommer til å konkurrere med ryttere som Michael Mørkøv og Danny van Poppel.

Førstnevnte skal fungere som en del av Mark Cavendishs leadout denne sesongen.

fredag 19. januar