Avskjediget teamleder klar for sensasjonelt comeback i Formel 1

Foto: Alan Permane / Gettyimages

Den tidligere Formel 1-sportsdirektøren er klar for å returnere til sporten. Det blir imidlertid ikke hos hans tidligere lag.

Alan Permane, som tidligere var sportsdirektør hos Alpine, er klar for å komme tilbake til Formel 1. Det høres ut som han er i spill for å få en jobb hos AlphaTauri, som snart får et nytt navn.

Ifølge Motorsport.com har de et godt øye til ham hos AlphaTauri. Derfor skal laget også være klar til å tilby ham en jobb. Han har ikke vært en del av Formel 1 siden han forlot rollen sin hos Alpine sist sommer.

Permane endte med å bli sparket hos Alpine, da laget avskjediget den tidligere teamlederen Otmar Szafnauer. Kort tid etter viste det seg at en stor del av ledelsen fikk en ordentlig overhaling.

Han har imidlertid ikke bare en fortid hos Alpine. Han har også vært en del av både Benetton, Renault og Lotus, hvorfor han skryter av over tre tiår med erfaring i Formel 1.

Og nå høres det ut som det er en god sjanse for at han kan returnere til sporten allerede i 2024.

Blir han en del av AlphaTauri, kan han se frem til å bli en del av et lag som gjennomgår store endringer. AlphaTauri er i ferd med å skifte ut store deler av ledelsen, i tillegg til at de har lagt en helt ny strategi.

Blant annet har de hentet Laurent Mekies inn som ny teamleder. Han har en fortid som tidligere løpsdirektør hos Ferrari, der han arbeidet sammen med Mattia Binotto.

Dessuten kommer laget også til å få et helt nytt navn. Fra 2024-sesongen og fremover kommer det derfor ikke lenger til å hete AlphaTauri. Hva det nye navnet blir, er det ennå ikke meldt ut om.

fredag 19. januar